Weekje werken (stage week 5)

15 oktober 2017 - Colombo, Sri Lanka


Hoi allemaal!

Deze week is weer voorbij gevlogen en alles is dit keer helemaal goed gegaan haha! Deze week stond ik weer op de Usha groep en ik heb er erg van genoten! Ik ben druk bezig met het behalen van verschillende leerdoelen en één daarvan was om alle kinderen te mogen wassen voor het einde van de week.
Het is niet zo vanzelfsprekend om als stagiaire/vrijwilliger direct de kinderen te baden dus ik heb hier rustig naartoe gewerkt.
Het is ontzettend leuk om te zien en te merken dat je een steeds betere band met de Akka's/collega's begint te krijgen en dat ze me vertrouwen. Dit maakt dat ik het extra naar mijn zin heb. ​
Daarnaast ben ik de afgelopen weken bezig geweest om wat Singalees te kunnen spreken. "Hallo, hoe gaat het? goed!" dat lukt al goed haha. ​Maar ook zinnen zoals "Mijn naam is Simone" en woorden als papa, mama, broers en zussen, neven en nichten, ooms en tantes en opa en oma heb ik geleerd. bijna iedereen van de familie is dus ter spraken gekomen hahaha
​Het leukste vind ik dat we erg kunnen lachen als ik woorden probeer te leren, want het is best lastig en mijn uitspraak is natuurlijk ook niet direct vloeiend haha. Maar ik kom er wel haha!

Vrijdag avond zijn weer naar het ziekenhuis gegaan voor Maartje haar doktersafspraak vanwege haar oor. Gelukkig zag haar oor er redelijk goed uit maar zat er nog wel een kleine zwelling. Hiervoor heeft ze nu een soort buisje/tampon gekregen en dezelfde oordruppels. Deze moet 5 dagen in blijven. Ik hoop echt dat haar oor snel helemaal de oude is want het blijft toch vervelend als je iets mankeert.

Na het ziekenhuisbezoek zijn we uit eten geweest en hebben we onze trouwe tuktuk chauffeur getrakteerd op een avondmaaltijd. Het was erg gezellig en omdat hij niet goed Engels spreekt, hebben we gesprekken gevoerd m.b.v. google translate. Daar hebben we natuurlijk flink om moeten lachen, het was heel gezellig!

Gisteren, zaterdag, heb ik nog gewerkt en bestond deze week voor mij dus uit 6 dagen werken in plaats van 5. Ik wil namelijk alvast één dag inhalen voor de vrijdag (4-11) dat ik eerder weekend heb en nog 3 laatste dagen samen met papa en mama kan doorbrengen :)

Maartje heeft zaterdagochtend haar ouders en vriend opgehaald van het vliegveld (14-10-2017) en daar heeft ze de hele week naar uitgekeken! Ook ik vond het erg leuk om ze weer te zien! 'Savonds zijn we lekker met zn 6e (Maartje haar ouders, Maartje & Willem, Hannah en ik) uit eten geweest bij Momo. Dit is een super lekker restaurant waar ze ook westerse gerechten serveren en ook nog eens bizar goedkoop. In Wattala is het niet echt toeristisch en gelden dus de lokale prijzen. Dit werkt in ons voordeel haha!
​Na het diner hebben we afscheid van elkaar genomen en gaat Maartje heerlijk 2 weken reizen met haar ouders en vriend, ze heeft het verdiend!!

Vandaag, zondag, zitten Hannah en ik in hetzelfde hotel als ik vorig weekend met Maartje ben geweest. Het is zo goed bevallen en de host is zo aardig dat we nogmaals terug zijn gegaan. Hij heeft vorige week aangegeven dat we hem gewoon konden bellen zodat hij een korting kon geven op de hotelkamer dus dat is erg fijn en daar hebben we gebruik van gemaakt!! :)
​Voor de rest van deze dag ga ik doen wat ik altijd doe: uitrusten, programma's terug kijken, series/films downloaden, boodschappen doen, avond eten en naar bed haha.
​Mijn zondag is echt een chill dag en dat heb ik ook best wel nodig merk ik.

Vanaf morgen zijn het nog maar 5 dagen werken voordat papa en mama komen, ik kan niet wachten!!! 
Tot snel weer!

3 Reacties

 1. Juul:
  15 oktober 2017
  Nou klinkt als een top weekje!! Nog even en komen je papa en mama lekker gaat zeker leuk worden!😀 geniet ervan alvast en succes nog een weekje voor de vakantie😉😊
 2. Ellen Schrauwen:
  15 oktober 2017
  Mooi verhaal Simone we hebben er zin in om te komen! 😎
 3. Peter en José:
  16 oktober 2017
  Hoi Simone het is weer een indrukwekkend verhaal. Jij haalt eruit wat erin zit. Geweldig. Veel plezier met je ouders. Geniet ervan. Liefs Peter en Jose